Цифровизация на българското земеделие в ОСП 2023 - 2027 е темата, на първия уебинар на Академия „Умно земеделие“ – една инициатива по проект BSB Smart Farming, който ви представяме в 276 брой на рубриката „Агроиновации“, която Agri.bg реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации.

Агроиновации

Академия "Умно земеделие" и първият от поредицата уебинари е на тема "Цифровизация на българското земеделие в ОСП 2023 - 2027".

Гост лектор е Светлана Боянова, председател на Институт за агростратегии и иновации, основател на цифровия иновационен хъб за земеделие АгроХъб.БГ и ръководител на одобрения от ЕК Европейски цифров иновационен хъб с фокус земеделие AgroDigiRise, който надгражда АгроХъб.БГ.

Вижте запис на уебинара с детайлен разрез на темата за цифровизацията в различни източници за инвестиции в българското земеделие, Стратегическия план по ОСП, Националния план за възстановяване и устойчивост, Рамкова програма за научни изследвания и иновации „Хоризонт Европа“, Програма Цифрова Европа.

Академия „Умно земеделие“ се реализира от Сдружение „Бизнес Агенция“, Варна по проект BSB Smart Farming, финансиран по Съвместна оперативна програма за трансгранично сътрудничество по ЕИС „Черноморско басейн 2014-2020. Общи граници. Общи решения“.


276 брой на рубриката „Агроиновации“, която Agri.bg реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации е разработена по материали на Сдружение „Бизнес Агенция“ и e предоставена като част от информационната кампания „Иновациите – винаги на мода!

 

Информационната кампания "ОСП работи за нас: Много повече от политика!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg