Реформата на сектора започна. Ориентирали сме се към субсидиране на сектори, които произвеждат и реализират продукция. Това каза пред журналисти земеделският министър Иван Иванов в отговор на изказване на президента Румен Радев, в което той наблегна, че е нужна реформа в селското стопанство, така че то да се превърне в устойчив, модерно ориентиран дял от българската икономика.

Не изпускайте приеми и плащания през месец май

Иванов посети Десетия събор на овцевъдите, който се организира от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА), чийто медиен партньор е Агри.БГ.

“Нееднократно съм заявявал, че нашата политика ще бъде субсидиране на обвързана с производството подкрепа и изсветляване на сектора, защото голяма част от него е в сивата зона”, каза още Иванов.

По думите му, когато един сектор дава принос към БВП, ще получава повече субсидии, съответно ще реализира по-добър и качествен продукт.

“В новия Стратегически план на България е залегнал именно този постулат - средствата да бъдат отпускани за по-високо качество, по-голямо производство и по-добра реализация”, обясни Иванов и добави, че Министерството на земеделието променя посоката от субсидиране на декар към производство.

Иван Иванов заключи, че по негова информация до края на месец май България ще получи и забележките по плана от ЕК.

 

Информационната кампания "ОСП работи за нас: Гледай напред" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от програма IMCAP на ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg