Германското председателство си е поставило план през октомври да постигне частичен общ подход за новата ОСП, при който всички условия и принципи ще бъдат ясни за общността, заяви министърът на земеделието Десислава Танева в Сливен. 

Грешна ли е подготовката на България за новата ОСП - преговорите в София (част 2)

„Надявам се, че те ще бъдат по-добри от настоящия, по-амбициозни по отношение на озеленяването и опазването на околната среда и по-адаптирани за нашите земеделски производители“, поясни земеделският министър.

По думите й област Сливен е сред водещите в страната по брой земеделски производители с най-голям относителен дял на производство на трайни насаждения, плодове и зеленчуци. От 2019 г. са им изплатени 71 млн. лв. по директните плащания. 

„През тази година в областта са регистрирани над 3750 стопани. Всички те са допустими по извънредната мярка Covid-1. Към днешна дата в областта има подадени над 1750 заявления. Срокът за кандидатстване е до 21 септември“, допълни още тя. 

Десислава Танева присъства на първа копка за изграждането на 21-километров водопровод на село Сборище, община Твърдица. Той е на стойност 5,2 млн. лв. без ДДС и е финансиран по ПРСР. По план водопроводът трябва да бъде готов през месец юли 2021 г. 

Следете темата и на cap4us.agri.bg.