Стартира Мрежата на Общата селскостопанска политика (ОСП) на Европейския съюз (ЕС) в Брюксел. Мрежата ще служи като платформа за обмен на знания и информация, за взаимно обучение и за споделяне на опит и добри практики при прилагането на ОСП. 

Анкета: Какви са средните Ви добиви от слънчоглед за 2022 г.?

В рамките на събитието се проведе и церемонията по връчването на наградите за селскостопанско вдъхновение 2022 г. Агри.БГ бе част от събитието.

"Успешните истории със сигурност могат да вдъхновят повече хора да повторят подобни инициативи другаде и да отключат потенциала на ЕЗФРСР/ЕФГЗ за подпомагане на селските райони. По този начин могат да посрещнат далеч по-позитивно широкия набор от икономически, екологични и социални предизвикателства на 21 век", коментираха организаторите на събитието.

Темата на тазгодишните награди за вдъхновение в селските райони (RIA) 2022 г. беше „Бъдещето е младостта“, вдъхновена от това, че 2022 е Европейската година на младежта , дългосрочната визия за селските райони.

Идеята и целта на конкурса бе да популяризира значението на европейската младеж за изграждането на по-добро бъдеще – по-екологично, устойчиво, по-социално приобщаващо, иновативно и дигитално в селските райони.

В изданието се включиха 111 участници от 24 държави-членки общо в четирите тематични категории: зелено бъдеще, цифрово бъдеще, устойчиво бъдеще и социално приобщаващо и иновативно бъдеще. Журито номинира победител за всяка тематична категория, а 7400 души от цяла Европа определиха своя победител чрез онлайн гласуване. 

Ръководителят на кабинета на комисаря по земеделието Maciej Golubiewski обяви петимата победители на церемонията. Всички проекти може да видите тук.

 

Информационната кампания "ОСП работи за нас: Много повече от политика!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg