Приемът по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски производители“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. стартира от днес, 2 ноември 2022 г.

Вижте всички документи за участие по подмярката

Бюджетът, определен по процедурата, е в размер на близо 30 млн. лева. А около 49 хил. лева е помощта, определена за подпомагане на един млад фермер. Целта е млади земеделци да бъдат подпомогнати в проектите им, чрез които ще се подобри цялостната дейност и конкурентоспособност на стопанствата на фермерите, съобщиха от Фонд “Земеделие”.

Кандидатстване в ИСУН 2020

Срокът за кандидатстване по процедурата е петък, 6 януари 2023 г. Документи могат да се изпращат изцяло електронно, което ще се извършва чрез Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН 2020). Електронно ще се извършва и оценката на проектните предложения.

В рамките на приема по подмярката ще има възможност за предоставяне на безвъзмездни консултантски услуги от страна на Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ), както и за изготвяне на безплатни бизнес планове от страна на НССЗ, Научен център по животновъдство и земеделие – Смолян и „Академис“ ЕООД.

Информационната кампания "ОСП работи за нас: Много повече от политика!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg