До 30 ноември се удължава срокът за кандидатстване за предоставяне на финансова помощ по интервенция „Преструктуриране и конверсия на лозя“, съобщават от пресофиса на Държавен фонд „Земеделие“. 

Четете още: Министерсвото отговаря: Защо няма таван при помощта de minimis?


Кандидатите по интервенциите в лозаро-винарския сектор, включени в Стратегическия план за развитие на земеделието, подават документи за финансова подкрепа единствено чрез Системата за електрони услуги (СЕУ)  на ДФЗ с квалифициран електронен подпис (КЕП).

До 1 ноември продължи общественото обсъждане на промените в условията за предоставяне на финансова помощ по интервенциите в лозаро-винарския сектор.

Със изменението на Наредбата се отменя една от допустимите дейности по интервенцията - „Закупуване на гроздокомбайни, прикачен инвентар за обработка на лозовото насаждение и други машини за наблюдение и обработка, които не са транспортни средства“. 

Изменението се налага след одит на Европейската комисия. Мотивът на брюкселските експерти е, че дейността е с инвестиционен характер и нейното изпълнение не е свързано с преструктуриране на лозови насаждения, каквато е целта на интервенцията. 

Инструкциите за попълване и подаване на заявление за подпомагане по интервенция „Преструктуриране и конверсия на лозя“ може да се видят тук.

 

Информационната кампания "ОСП работи за нас: По-зелени и умни!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg